I believe in the magic of kindness - Liisgren Haike Lauringsoni edulugu

Mina olen Liisgren ja ma õpin 12. klassis, Gustav Adolfi Gümnaasiumis. Mina olen pärit Tallinnast umbes 40 kilomeetri kaugusel asuvast Kose-Uuemõisa külast. Lisaks koolis õppimisele tegelen vabal ajal tantsimise ja ka hiina keele õppimisega. Vahest kui aega üle jääb, siis tegelen ka Euroopa Noorte Parlamendi üritustel osalemisega. Kokkuvõtvalt võib öelda, et olen keelte ja poliitika huviline ning kindlasti ka majandus huviline. Minu tiim EBLARC tegi koostööd nõustamiskeskusega Avitus, mis tegeleb inimestega, kellel on vaimse tervise mured. Seal töötavad kogemusnõustajad, kes on ise samuti elus olnud veidike kimpus oma vaimse tervisega ning nüüd aitavad oma kogemuse põhjal teisi.


Changemakers Academyst sain ma teada interneti ja sõprade kaudu. Nimelt eelmine hooaeg osales programmis minu tuttav ja kuna ta jagas oma sotsiaalmeedia kanalitest tihti Changemakersiga seonduvaid postitusi, hakkasin ka Changmakers Academy sotsiaalmeedia kanaleid jälgima. Põhiline asi, mis motiveeris mind kandideerima oli kogemus saamine, nimelt pole ma kunagi varem sellises programmis osalenud ning see andis mulle hea kogemuse majanduse valdkonnas. Lisaks olen selle programmi kaudu leidnud ka palju uusi sõpru ja tutvusi. Kõige raskem kandideerimise puhul oli ankeedi täitmine, kuna küsimused olid päris rasked ja tuli osata ikka päris hästi ära põhjendada oma vastuseid.


Minu tiim oli EBLARC ja ausalt öeldes, ei ole ma elus paremaid inimesi kohanud. Kõik on ülisõbralikud, toredad ja sellise tiimivaimuga, et võitsime Parima Tiimi auhinnagi. Me kõik koos tegime päris palju tööd. Kirjutasime oma checkpointe, mõtlesime ideid oma probleemi lahendamiseks, pidasime koosolekuid, võtsime erinevate inimestega ühendust ja veel palju muudki.

Raske on kirja panna kõike, mida ma õppisin, sest seda on lihtsalt liiga palju. Kindlasti õppisin ma palju uut ettevõtluse ja eriti just sotsiaal ettevõtluse kohta. Õppisin korraldama erineviad üritusi, tegema nn liftikõnet ehk kiiresti asja mõttest rääkima, õppisin põhimõtteliselt ka äriplaani tegema, kuna checkpointid olidki nagu üks suur äriplaan. Täpselt samuti oli absoluutselt kõik äge, inimesed eriti. Lisaks saime ka erinevaid koolitusi, kohtusime spetsalistidega, kes on ise ettevõttjad ning kuulasiem nende arvamusi oma plaanide kohta.


Parima Tiimi päev oli ka lahe. Samas ei olnud programm sugugi lihtne. Tuli palju pingutada. Ideede mõtlemine ja nende sobivuse üle arutlemine oli raske ning samuti ka checkpointide kirjutamine, mis võttis alati kaua aega, kuna need tuleb väga korrektselt ja põhjalikult kirja panna. Ning loomulikult koosolekute pidamine, sest neid on esiteks palju ja neid võib olla nii kell pool üks öösel kui ka üheksa hommikul ja osaleda tuleb alati, ning kui kohale ei saa minna, siis saab neti vahendusel osaleda. Lisaks oli projekt väga ajamahukas ja seega oli koolis vahepeal raske, kuid õnneks sai kõik korda.


Ma kindlasti soovitan kõigil kandideerida, kuna selline võimalus on nii ainulaadne ja see kogemuslik pagas, mille siit saab, ei ole mitte millegagi võrreldav. Ja väike lisa soovitus, oma kandideerimis ankeeti täitkes võtke aega, et kõik läbi mõelda. Üldiselt olen ma väga tänulik sellele programmile, kuna kõik sellega kaasnev on olnud lihtsalt imeline.


Aitäh Changemakers Academy! Aitäh EBLARC!

+372 5904 7365

© 2020 by Changemakers